8 tips om voor WordPress beveiliging voor MKB en ZZP-ers
WordPress, een van de meest populaire blogplatforms, geliefd bij zowel amateurs als professionals, heeft veel voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Maar naast de relatieve gebruiksvriendelijkheid en vele aantrekkelijke thema’s en andere mogelijkheden die het platform biedt, zijn er ook genoeg mogelijkheden om je website goed te beveiligen. Bescherming tegen hackers en zogenaamde malware attackers die via zwakke codering je website binnen proberen te dringen is erg belangrijk om je website ‘heel’ te houden.
In de geest van WordPress beveiliging, probeer de volgende acht tips op te volgen om je website up-and-running te houden:
1. De eerste tip is om een pro-actieve houding aan te nemen als het gaat om ongebruikte plugins, thema’s en andere toevoegingen die in je WordPress content staan; ze zijn bijna altijd verouderd en dat maakt ze kwetsbaar voor hackers en hun bots. Software bouwers maken updates bijna altijd om gaten in hun coderingen te repareren en om hun software dicht te timmeren. Dus; verwijder je oude ongebruikte spul of ververs het met de laatste versies.
2. De tweede tip voor betere WordPress beveiliging is er één die je voor al je online activiteiten, waarbij je persoonlijke details gebruikt, moet toepassen- dat maakt het trouwens niet minder belangrijk; gebruik een maximaal sterk wachtwoord en gebruikersnaam. Dat betekent dat je hoofdletters, cijfers en rare tekens moet mixen en het liefst zo lang mogelijk moet maken. Heb je meerdere websites, gebruik dan nooit hetzelfde wachtwoord twee keer; of nog beter, gebruik een WordPress plugin die veilige wachtwoorden maakt om je WordPress website optimaal te beveiligen.
3. Doorzoek forums en andere erkende online community’s voor informatie over anti-spam plugins voor WordPress beveiliging. Zorg dat je precies weet wat een plugin doet voordat je het installeert zodat je weet wat er precies aan je WordPress website beveiliging wordt gedaan.
4. Doe geen dingen die eerder standaard waren, zoals je gebruikersnaam ‘admin’ houden. WordPress thema’s en mappen die een update hebben gehad, hebben dit niet zonder reden veranderd – ze waren een gemakkelijk doelwit voor indringers. Daarom moet je namen van mappen in WordPress ook nooit starten met: wp.
5. Inloggen op je WordPress website in een open Wifi netwerk moet je ook vermeiden; je geeft mogelijke gluurders de kans om je inloggegevens te zien. Tenzij je een beveiligde SSL verbinding hebt maar anders moet je dit eigenlijk niet doen.
6. Ben je een beetje digibeet-ish, en wordt je overdonderd door alle mogelijkheden om je site te beveiligen; er is professionele hulp genoeg en het is ook zeker betaalbaar. Via je webhost provider kun je een anti-malware beveiliging of een SSL verbinding gemakkelijk aanvragen. Het complete ‘Update & Secure‘ pakket dat wij bieden houdt (zoals verwacht) alle updates van je website in de gaten en installeert plugins om je website optimaal te beveiligen. Wil je hier meer over weten lees dan hier verder.
7. Hackers willen maar één ding, je persoonlijke gegevens te pakken krijgen. Hiermee kunnen ze je website overnemen om het voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Eén methode om dit tegen te gaan is om informatie te wissen waarin de versie van je WordPress installatie wordt genoemd. Dit doe je door de de meta tag discription te verwijderen.
8. Een simpele maar krachtige WordPress beveiliging methode zit in de log-in omgeving. Als je meerdere gebruikers hebt, of als je de enige gebruiker bent, installeer dan een zogenaamde lock-down plugin die meerdere inlogpogingen blokkeert, die een signaal af kan geven aan een bot die probeert binnen te dringen met meerdere wachtwoorden.
Back-up maken van WordPress bestanden en de database
Offerte aanvragen
Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.
Offerte aanvragen
Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.