85 / 100
Wat is een brochure? Wanneer kies je voor een brochure?

Wat is een brochure?

Wat is de functie van een brochure? Wanneer spreken we van een brochure of hebben we het toch over een folder of een flyer? Het zijn details maar er is wel degelijk een verschil en het is wel degelijk van belang om het onderscheid te kennen en te weten wanneer je welke vorm van promotiemateriaal kiest. Bij Basisreclame krijgen wij vaak de vraag wanneer het een brochure is en wanneer het om een folder gaat, vandaar dat we dit graag even toelichten in dit blog.

Wat is de definitie van een brochure

Officieel is een brochure een papieren document van meerdere gevouwen pagina’s die bijeen worden gehouden (‘gebrocheerd’) met nietjes of lijm. Een brochure wordt gebruikt ter promotie van een product of een dienst van een bedrijf, organisatie of instelling. Het informeert de lezers over de voordelen van het bedrijf, de organisatie, het evenement, de maatregel, het product of de dienst(en). Ze worden gebruikt tijdens verkoopgesprekken, worden uitgedeeld op beurzen, in winkels en instellingen of kunnen o.a. worden aangevraagd via websites.

Bedrijfsbrochure laten maken?

Wij ontwerpen, schrijven en drukken bedrijfsbrochures, voor elke organisatie.
Binnen 1 uur een offerte in je mailbox?

Wat is de functie of het doel van een brochure?

Het belangrijkste doel van een brochure is het informeren en enthousiasmeren van de lezer over een specifiek onderwerp wat centraal staat in de brochure.

  • Pak de aandacht van je doelgroep door een opvallend ontwerp van je brochure.
  • Promoot je producten, bedrijf of dienst op een intuïtieve manier.
  • Bouw een vertrouwensband op met je doelgroep.
  • Vergeleken met adverteren op TV of in kranten, lijken brochures een stuk efficiënter te zijn.
  • Mensen raken gewend aan online advertenties, val op met een intuïtief en origineel ontworpen brochure.

Lees hier waarom flyers en brochures laten drukken zo’n goede marketing tool zijn.

Wat is het verschil tussen een folder en een brochure?

Officieel heeft een brochure meerdere pagina’s en is een folder een gevouwen document. In de volksmond noemt men een drieluik folder ook vaak een brochure. Toch kun je de vraag wat is een brochure het best beantwoorden door te kijken wat het doel ervan is. Een folder is meer actiematig terwijl een brochure vaak een completer aanbod geeft van wat je te bieden hebt als bedrijf of organisatie. Een bedrijfsbrochure laat vaak alles van het bedrijf zien terwijl een folder een bepaalde dienst aanbiedt. Uiteraard is geen van beide fout en zal niemand je er op af rekenen maar er is dus wel een verschil, en nu weet je eindelijk echt hoe het zit!

Een drieluik folder wordt ook vaak als ‘bedrijfsbrochure’ gezien.

wat is een brochure

Een brochure kenmerkt zich door een totaal aanbod van de diensten van een bedrijf, organisatie of instelling.

wat is een brochure

Wanneer kies je voor een brochure?

Uiteraard heeft het te maken met wat je wilt promoten. Omvatten jouw diensten of producten veel gedetailleerde informatie en is het dan handig om dat allemaal in één brochure te promoten? Je kunt je voorstellen dat het soms beter is om bepaalde diensten of producten te scheiden om zo de doelgroep niet met een bak – soms onnodige- informatie te overspoelen.

Denk bijvoorbeeld aan een reisbureau. Zij hebben vaak een brochure waar veel bestemmingen in staan. Daarnaast hebben ze vaak per locatie of per land een aparte folder waar specifieke informatie in staat. Het is dus belangrijk om goed te weten wat je precies wilt promoten; Jouw bedrijf met je complete aanbod? Of een deel van je aanbod. In het laatste geval past het misschien in een folder en heb je geen brochure nodig. Heb jij een overzichtelijk aanbod en wil je dat uitgebreid laten zien met bijvoorbeeld mooie afbeeldingen? Dan is een brochure de beste keus.

Basisreclame denkt met je mee

Wij denken graag met je mee om je te helpen met je keuze. Neem vrijblijvend contact op via info@basisreclame.nl of bel 038 – 7850 516. Of vul het formulier in voor een gratis offerte.

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516