Flyer laten maken in 10 stappen en de kosten van flyers laten maken

Gemiddelde kosten flyer laten maken

kosten flyer laten makenFlyers en folders zijn perfecte middelen om een nieuw bedrijf, product, dienst of evenement onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Snel en effectief. Een flyer is bovendien een relatief goedkope marketingtool. De productiekosten zijn overzichtelijk en vooraf opvraagbaar. Voor 1000 flyers op A5 formaat varieert de prijs tussen de € 35 en € 75, afhankelijk van het materiaal.

Voor de ontwerpkosten zijn meerdere opties mogelijk. Lever je zelf een schets aan en mag de ontwerper het netjes opmaken? De gemiddelde kosten voor een enkelzijdige flyer zijn € 55. Lever je alleen tekst, afbeeldingen en een logo aan? Dan zijn de kosten voor het flyer ontwerp € 125. Lever je niets aan dan zal er meer tijd in het ontwerpproces zitten. Dan kost een flyer op A5 formaat gemiddeld € 225.

Wil je een folder maken? In dit artikel lees je alles over een folder maken >>

Flyer laten maken?

Wil je flyers laten maken? Wij ontwerpen, schrijven
en drukken ze vanaf € 89,-
Binnen 1 uur een offerte in je mailbox?

Flyer laten maken in 10 stappen

In dit stappenplan lees je wat je zelf kan doen om uiteindelijk op een goedkope manier een flyer te laten maken. Lever je namelijk zelf een schets aan, dan ben je voor €55 al klaar. Basisreclame heeft hier een stappenplan voor gemaakt. In dit stappenplan lees je hoe jij een mooie schets maakt die wij eenvoudig uit kunnen werken tot een professionele flyer.

Een flyer ontwerp in 10 stappen

Niet elke flyer scoort zo goed op lage kosten en hoog effect. Daar is wel wat voor nodig. Dat begint al bij de eerste stap, het doel van je flyer bepalen. En dat gaat door tot stap 10, het meten van het effect. Ze maken het uitbrengen van een flyer overzichtelijk, behapbaar en doelgericht. En zo houd je de kosten in de hand. Gelukkig hoef je niet elke stap zelf uit te voeren.

 1. Bepaal het doel van je flyer.
 2. Bepaal de doelgroep.
 3. Bedenk hoe je de flyer gaat verspreiden.
 4. Schrijf een pakkende tekst.
 5. Vergeet de call to action niet.
 6. Laat een goed ontwerp maken met passende kleuren, foto’s en fonts.
 7. Schat het aantal benodigde flyers.
 8. Laat de flyer drukken.
 9. Regel de verspreiding.
 10. Check het effect.

Stap 1 Bepaal het doel van je flyer

Vaak zijn flyers gekoppeld aan een actie: twee voor één, de helft van de prijs of andere kortingen, proefproducten of aanbiedingen. Ze lokken de lezers naar je zaak en verleiden hen tot meer aankopen. Je kunt met je flyer ook mensen informeren, bijvoorbeeld over je nieuwe zaak, gebouw, product of dienstverlening. Of je werkt aan je naamsbekendheid en legt uit waarom jullie zo uniek zijn en wat de klant eraan heeft. Vaak zijn deze doelen gemixt en komen er meerdere aan bod in een flyer. Maar kies een concreet (hoofd)doel. Dat helpt je om te focussen en je flyer effectief te maken.

Flyer laten ontwerpen

Trigger je lezers door een vraag te stellen

Stap 2 Bepaal de doelgroep

Is je folder gericht op de buurt of het hele dorp, op een bepaalde leeftijdsgroep of mensen met een koophuis, mensen met een elektrische fiets of juist een auto? Er zijn ontelbaar veel doelgroepen maar concentreer je op een. Neem een persoon in gedachten die jouw folder zeker zou moeten lezen. Bedenk vervolgens bij welke groep die persoon hoort. Stel je wilt een kant-en-klare bezorgbox met ontbijt aan de man/vrouw brengen. Jouw beoogde lezer zou dan een hardwerkende moeder of vader met een gezin en weinig tijd kunnen zijn. Als doelgroep kom je dan al snel uit bij jonge gezinnen. Hou je doelgroep scherp in het oog bij het maken van de flyer.

Flyer ontwerp amsterdam

Spreek je doelgroep aan en laat ze zien in foto’s

Stap 3 Bedenk hoe je de flyer gaat verspreiden

Je kunt een flyer op allerlei manieren -laten- verspreiden: via de deur-aan-deur bezorgers, ingesloten bij een krant of door ‘m uit te delen op straat of in een winkel. Als je weet wat je doelgroep is kun je ook bedenken waar en hoe je die het beste kunt bereiken. In het voorbeeld van de hardwerkende ouders is dat misschien wel bij een supermarkt of sportclub. Of in de nieuwbouwwijk verderop. Verspreiden kan via bijvoorbeeld Spotta maar als jou tijd meer waard is dan het aanleveren van flyers bij een verspreider (wat nog wat tijd kan kosten als je dit niet dagelijks doet), dan nemen wij dat met alle plezier van je over.

Stap 4 Schrijf een pakkende tekst voor je flyers

De kern van je flyer is de tekst. Dat begint al met een spannende kop voorop de flyer waarin je de lezer rechtstreeks aanspreekt en hem iets concreets belooft: ‘Zo keert de rust in je gezin terug rond de ontbijttafel.’ ‘Het gemak van heerlijk ontbijten zonder stress.’ In de flyer leg je vervolgens uit:

 • Wat je productkenmerken zijn;
 • Wat de voordelen van je product of dienst zijn;
 • Wat de reden is waarom dit product of deze dienst precies past bij deze doelgroep.

Teksten schrijven is een vak apart. Dat hoef je dan ook niet zelf te kunnen of te doen. Sterker nog, je kunt het beter uitbesteden aan een reclamebureau. De tekstschrijvers daar weten wat werkt en hoe. Vraag vooraf wel een offerte zodat je weet waar je aan begint.

Bij Basisreclame werken we met een korte vragenlijst. Die vul jij in en aan de hand daarvan maakt onze copywriter een strakke sales tekst voor je flyer. De vragenlijst scheelt ons erg veel tijd, daarom kunnen wij dit tegen een zeer interessant tarief aanbieden.

Stap 5 Vergeet de call to action niet

Wat moet jouw lezer met deze flyer? Hoe komt hij of zij nou in jouw zaak of bestelt hij jouw product? Verleid je lezer en breng hem in beweging. Laat precies zien wat hij moet doen. En hou het simpel, bijvoorbeeld: Koop product a en je krijgt korting op product b. Of: Lever deze flyer in en ontvang 25% korting.

Flyer laten maken kosten

Laat duidelijk zien in de call to action hoe je doelgroep contact op kan nemen.

Stap 6 Laat een goed ontwerp maken met passende kleuren, foto’s en fonts

Net als het schrijven van teksten kun je ook de vormgeving beter uitbesteden. Een professioneel reclamebureau weet alles van huismerken, de juiste kleuren, de passende lettertypes en de goede foto’s. of van de juiste papiersoort. Je hebt zelf natuurlijk inbreng en je maakt duidelijk wat je wilt en wat niet. Misschien heb je foto’s die je er per se in wilt hebben.

Stap 7 Schat het aantal benodigde flyers

Omdat je weet wat je doelgroep is en hoe je de flyer wilt laten verspreiden kun je ook een inschatting maken van het aantal te drukken flyers. Neem dat niet te krap. Extra exemplaren maken qua prijs niet zoveel uit. En het zou jammer zijn als je te weinig flyers hebt.

Stap 8 Laat de flyer drukken

Het drukken van je flyer besteed je uit aan een drukkerij, al of niet via het reclamebureau dat je hebt ingeschakeld. Laat vooraf een proefdruk maken en check die heel zorgvuldig op fouten. Kijk extra goed naar email-adressen, websites en telefoonnummers. Bij een goed reclamebureau kun je sowieso twee revisierondes verwachten. Zo weet je zeker dat je flyer in orde is.

Stap 9 Regel de verspreiding

Als je je folder huis-aan-huis laat verspreiden kun je terecht bij een verspreidingsbureau in de wijk van jouw doelgroep. Laat je de folder uitdelen op straat of bij een winkel, regel dan een aantal folderaars, studenten, scholieren of familieleden. Als je de folder laat insluiten bij een krant of tijdschrift regel dat dan via die bladen.

Stap 10 Check het effect

En wat levert zo’n flyeractie nou op? Dat kun je soms heel exact meten en soms ook niet. Als je bijvoorbeeld de flyer laat inleveren om een korting te kunnen krijgen dan kun je eenvoudig tellen hoe groot de respons is. Je kan het ook zien aan de verkoop van de actieproducten of aan een grotere toestroom van klanten. Laat ook eens iemand uit de doelgroep persoonlijk reageren op de flyer; dat leert je hoe het een andere keer nog beter kan.

Laten maken bij een reclamebureau.

Je kunt je flyer laten maken bij een professioneel reclamebureau zoals Basisreclame. Dit zijn de voordelen:

 • Altijd een uniek flyer ontwerp.
 • Je weet vooraf wat de kosten zijn.
 • Verschillende aanpassingsrondes.
 • Je krijgt binnen 3 dagen een ontwerp onder ogen.
 • Het complete proces in professionele handen: van ontwerp tot gedrukte flyer en verspreiding.
 • Ruime ervaring.

Flyer laten maken bij Basisreclame?

Basisreclame biedt vooraf altijd een vaste, scherpe prijs voor het maken van de flyer inclusief het drukken. Wij combineren zoveel mogelijk bestellingen, waardoor we ze goedkoper kunnen aanbieden. We staan garant voor kwaliteit en service, zorgen dat alles op tijd geleverd wordt en leveren de flyers zo nodig  persoonlijk bij je af.

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516