64 / 100
BTW-nummer wijzigen in nieuwe btw-id

Eenmanszaken moeten deze maand aan de slag.

De belastingdienst heeft je bedrijf een nieuw btw-identificatienummer (btw-id) gegeven (zie brief oktober 2019). Die komt in de plaats van je btw-nummer. Je moet je nieuwe btw-id vanaf 1 januari 2020 gaan gebruiken. Dat betekent dat je als eenmanszaak je gegevens moet wijzigen bij al je communicatie met leveranciers en klanten, op je website of webshop en in de huisstijl. Hoe doe je dat handig en verstandig?

Nieuwe BTW nummer is veiliger

De Belastingdienst wijzigt je btw-nummer in verband met de privacy wetgeving. In het oude btw-nummer staat o.a. je bsn-nummer. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft eerder dit jaar al te kennen gegeven dat  het btw-nummer van eenmanszaken privacygevoelig is. Daarom moet je per 1 januari 2020 je nieuwe btw-id gaan gebruiken en al je gegevens bij leveranciers, klanten, website of webshop en in de huisstijl aanpassen.

Lastig

Je moet op al je communicatie middelen je BTW-nummer wijzigen. Dat is even een klus maar het kost ook geld. Al je leveranciers en klanten moeten straks je nieuwe btw-id kennen. Daarvoor moet je wellicht ook nieuw drukwerk bestellen. Denk aan visitekaartjes en briefpapier.

Snel en goedkoop je BTW-nummer wijzigen

Het kan ook anders: sneller en goedkoper. Basisreclame ontwikkelt sjablonen voor je communicatie zoals briefpapier en facturen. Daardoor hoef je geen -nieuw- briefpapier meer te kopen maar kun je de wijzigingen voor een groot gedeelte zelf doorvoeren. En als je je nieuwe btw-id ook op je visitekaartje wilt hebben dan kun je dat bij ons in januari met een mooie korting laten regelen: 500 stuks, hoge kwaliteit voor slechts € 45,-

Nu doen

Wil je met weinig rompslomp je BTW-nummer wijzigen? Check dan de volgende zaken:

  • Informeer je boekhouder
  • Wijzig je BTW nummer op je website en webshop
  • Pas je briefpapier en facturen aan
  • Bestel nieuwe visite kaartjes
  • Vraag Basisreclame om een sjabloon voor briefpapier en facturen

Heb je nog vragen? Bel Basisreclame: 038-7850 516. Wij staan altijd aan.

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516