85 / 100
5 belangrijkste voordelen van WordPress websites

WordPress websites voor de MKB en ZZP-erswordpress-websites

Veel bedrijven twijfelen of ze een professionele website moeten laten maken omdat ze bang zijn voor de hoge kosten van het maken, ontwerpen en onderhouden van de website. Als je WordPress als tool gebruikt bij het maken van een website kan je gemakkelijk duizenden euro’s besparen. Maar dat is niet de enige reden om voor WordPress websites te kiezen als je een website wilt laten maken.

Veel bedrijven vallen in één van de volgende twee categorieën als het gaat om hun website:

  1. Ze hebben geen website, en ze weten niet wat het gaat kosten, wie ze moeten vertrouwen of wat ze er eigenlijk mee willen of moeten, of
  2. Ze hebben een website, maar die helpt hun bedrijf niet echt verder (meer een online visitekaartje). Wellicht hebben ze nog duizenden euro’s betaald voor een website die er mooi uitziet. Ook hebben ze moeite met het updaten van de website, vaak moeten ze iemand betalen die lang bezig is om het onderhoud van de website te doen.

Bedrijven kunnen het best een compromis sluiten tussen een dure, high-design website en een gratis website die niet echt een professionele uitstraling heeft en hun bedrijf geen eer doet. Wat zij nodig hebben is een in de basis goede website, met een professionele uitstraling, goed geoptimaliseerd voor zoekmachines en ingericht zodat ze er handel uithalen.

WordPress websites: een handige tool

Een online tool als WordPress helpt bedrijven om deze balans te vinden. WordPress is gratis en de webhosting kost slechts enkele euro’s per maand. Een doe-het-zelf MKB-er of ZZP-er kan al starten voor een erg laag bedrag. En met de duizenden templates en plugins (modules zoals een kalender, een contactformulier, een foto slideshow) die er vaak gratis te verkrijgen zijn kunnen ze de beleving op de website gemakkelijk aanpassen zonder enige kennis van programmeren.

En iemand die daar zelf geen tijd voor heeft, kan iemand vinden die een erg professionele website voor ze bouwt voor zo’n € 1000,-.

5 belangrijkste voordelen WordPress websites

Hier zijn de 5 belangrijkste voordelen van het gebruik van WordPress voor je website:

  1. Themes geven je de mogelijkheid om het ontwerp van je website snel aan te passen. Er bestaan duizenden themes voor WordPress.
  2. Plugins geven mogelijkheden om de functionaliteiten van WordPress sites uit te breiden zonder enige kennis van programmeren. Er bestaan meer dan 10.000 plugins die je helpen om allerlei functionaliteiten aan je WordPress website toe te voegen, zoals Social media buttons, SEO, foto slideshows en nog veel meer.
  3. Ze zijn gemakkelijk te updaten. Als je weet hoe je met Word moet werken kan je in WordPress gemakkelijk een nieuw artikel of pagina aan maken, met foto’s, filmpjes of geluidsbestanden daaraan toegevoegd. Als de website eenmaal staat kan jij dus gemakkelijk nieuwe content plaatsen en dit is zeer belangrijk voor je vindbaarheid op internet en het contact met de bezoekers van je website.
  4. Google houdt van WordPress websites. Omdat deze websites vaak worden geupdate, en de inhoud vaak goed gestructureerd is, kan je WordPress websites snel en goed gerankt krijgen (hoe hoog je site in Google komt), veel sneller en beter als bijvoorbeeld een statische website. Google heeft zelfs officieel WordPress aanbevolen voor bedrijfswebsites (kijk op YouTube).
  5. WordPress wordt ondersteund door een grote enthousiaste community. Onderzoeken wijzen uit dat maar liefst 19% van alle websites op het internet, draaien op WordPress. Er bestaan duizenden ontwerpers, ontwikkelaars, programmeurs, liefhebbers die je graag verder helpen wil je vast komen te zitten. Hulp is een Google zoekopdracht van je verwijderd.

Klik hier als  je meer wilt weten over WordPress Websites voor MKB-ers en ZZP-ers. Of klik hier als je wilt weten wat een WordPress website kost als wij het voor je maken.

Ben je bezig met een WordPress website, en kom je om één of andere reden niet verder? Laat hieronder een bericht  achter,  ik zal mijn best doen om je verder te helpen.

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516

Offerte aanvragen

Vul eenvoudig je wensen in en ontvang binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

Of bel 038 785 516